HedvigMaria

Hedvig Stockholm

Hedvig Andér är utbildad kostymdesigner i USA och har i 25 år arbetat med kostymer till långfilm och teater. Har varit chef för Dramatens kostymateljé och arbetar sen 15 år som stylist i SVTs Go'kväll. Hedvig håller även kurser och föredrag om kläders betydelse. 2014 gav hon ut boken "Hitta din stil med Hedvig".
"Rätt färg är aldrig fel men fel form är förödande för de vackraste av färger".
Maria Ahnström är utbildad vid Stockholms Tillskärarakademi där hon också undervisar i datoriserad mönsterhantering. Maria arbetar sedan snart 20 år som frilansande mönsterkonstruktör åt en mängd välkända varumärken.

HEDVIG STOCKHOLM FILOSOFI

Silhuetten bygger på att alltid utgå från diagonala och lodräta linjer samt mjuka skärningar som är det mest tilltalande på kvinnokroppen. Vi har under en för lång tid använt oss av herrarnas linjer. Nu ska vi kombinera deras manlighet med vår optimala kvinnlighet och ett spännande möte kommer att uppstå.Vi ska inte vara trendiga utan moderna och uppdaterade, erbjuda kläder som en mogen aktiv kvinna behöver där ålder och storlek inte är väsentligt.

Kläderna ska inte vara skapade för galgen utan för att de ska användas i symbios med kroppen. Kollektionen ska vara uppbyggd på förtroendemodeller, det ska finnas plagg som passar alla kroppsformer och som med lätthet kan kombineras med varandra.